Хакери са взели данните на хиляди клиенти от онлайн магазина на Acer. Самата компания потвърждава случая, като вече е уведомила полицията. Взети са данните на 34,500 души в периода от май 2015 г. до април т.г. Клиентите са уведомени за случилото се, коментира говорител на Acer. Той пояснява, че са засегнати само хора в САЩ, Канада и Пуерто Рико.

В уведомлението до прокуратурата в Калифорния Acer посочва, че е станала жертва на хакерска атака. Извършителите са се сдобили с имената, адресите и всички данни за кредитните карти на въпросните клиенти. Acer няма данни да са взети и паролите за достъп на потребителите, но не изключва и тази възможност.

За момента няма данни кои са хакерите и как са заобиколили системите за сигурност. Не е ясно и дали данните са били криптирани по някакъв начин. Компанията уточнява единствено, че е наела външна фирма, която да участва в разследването и че са уведомени и банките - издатели на кредитните карти на засегнатите клиенти. Всеки засегнат потребител обаче ще трябва да подаде индивидуална жалба, ако подозира, че може да е жертва на измама или кражба на самоличност. Acer призовава потребителите за по-голяма бдителност към случващото се с техните данни и банкови сметки, в случай че хакерите решат да използват информацията.