Имената на членовете на кралското семейство, които са спекулирали какъв цвят на кожата ще има синът на принц Хари и Меган Маркъл Арчи, преди да се роди, бяха разкрити в ефира на британска телевизия. Преди това те са били открити в нидерландския превод на книгата Endgame на журналиста Омид Скоуби, описан като "говорител на Меган Маркъл". В никоя друга версия на книгата, излязла досега, те не са уточнени.

Авторъг обаче смята, че може да става дума за "грешка в превода", защото той не е уточнявал имена. Книгата на нидерландски език е била спешно изтеглена от продажба. Пред обществената телевизия в Нидерландия Скоуби каза:

"Книгата е на разположение на много езици и за жалост аз не говоря нидерландски, така че не съм виждал екземпляр, но ако има някакви грешки в превода, съм сигурен, че издателят е поставил нещата под контрол. Аз съм редактирал и написал английската версия и никога не е имало версия, създадена от мен, в която да има имена."

Той посочи, че законите във Великобритания му забраняват да назове кои са въпросните членове на кралското семейство.

Британският журналист Пиърс Морган обаче заяви в предаването си "Пиърс Морган без цензура", че макар да "не вярва, че някой член на кралското семейство някога е правил расистки коментари", смята, че съгражданите му имат право да знаят информация, която случайно е била достъпна за читателите от друга държава.

"Честно казано, ако нидерландците, които влизат в книжарница, могат да вземат тази книга и да видят тези имена, то вие - британците, също имате право да знаете".

Морган изрази и учудване как може да се направи грешка в превода на имена.