Градушка удари София и Троян. Кадри, разпространени в социалните мрежи показват, че ледените късове са с големината на лешник.

По информация на NOVA летището в столицата е било блокирано заради силната буря, а самолетите изчакват на място.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни по количества валежи от дъжд, придружени с гръмотевици в Западна България. Количествата на валежите ще са между 20 и 35 литра на квадратен метър, а в отделни, главно планински райони, до 45-50 литра на квадратен метър, съобщават на сайта си от НИМХ.

Най-засегнат беше районът по протежението на бул. "Цариградско шосе". Там градушката е с големината на грахово зърно. Подлезът под "Цариградско шосе" при Окръжна болница е наводнен, автомобилите са принудени да се връщат. На места шофьори опитваха да скрият колите си под мостове, виадукти и корони на дървета.

По-рано проливен дъжд с гръмотевици и градушка удариха Кюстендилско. Ледените зърна са били с големината на лешник, показват публикувани в социалните мрежи снимки. Гръмотевичният облак е от първата линия бури, които по прогноза преминаха западната ни граница в късните часове на деня.