Бивш полицай от Атланта е обвинен, че тази седмица е прострелял смъртоносно шофьор на Lyft. Коби Минор твърди в показанията си, че е помислил, че е бил отвлечен от жертвата. 

Ден след ареста му в Юниън Сити, Минор подава оставка от полицейското управление в Атланта.

Минор е обвинен в убийство и нападение при утежняващи вината обстоятелства, след като е застрелял шофьора на Lyft, се казва в съобщение на полицейското управление на Юниън Сити.

Шофьорът на Lyft е идентифициран от властите като Реджиналд Фолкс и е обявен за мъртъв на място. В писменото изявление се посочва, че той е бил прострелян в главата.

„Сърцата ни са с близките на г-н Фолкс, които се сблъскват с тази неописуема трагедия, и ние се обърнахме към тях, за да предложим подкрепата си в този труден момент“, се казва в изявление на компанията Lyft.

Случаен минувач, който видял Минор да маха с ръка отстрани на Стоунуол Тел Роуд в Юниън Сити, се обадил в полицията. Полицаят му казал, че е отвлечен от Фолкс.

По-късно Минор разказал на полицията, че се е качил в колата, след като е излязъл от дома на друг полицейски служител същата вечер. Той взел колата на Lyft и чул, че Фолкс говорел по телефона през Bluetooth на непознат за него език, а Минор казал, че „чул нещо, което според него бил друг глас в ухото му, който му говорел, но не казал какво е казал гласът“.

Минор разказал на полицията, че след това помолил Фолкс да спре колата, но той продължил да шофира. Когато стигнали до червен светофар, Минор се опитал да отключи и отвори вратата, но не успял.

Фолкс се обърнал и се опитал да посегне към задната седалка, при което Минор го прострелял. Той произвел около три изстрела, счупил прозореца на автомобила и излязъл.

Полицейското управление на Атланта е назначило Минор през 2018 г. По време на ареста му тази седмица той е бил в неплатен отпуск. Преди това той е бил арестуван в Милтън през декември 2023 г. и в резултат на това е бил лишен от даденото му от отдела огнестрелно оръжие.