ГЕРБ се изправиха срещу новия шеф на Държавен фонд „Земеделие“. Според нея човек със същото име като директора, Борис Давидов Михайлов, е обвинен през 2004 г. за 15 млн. лв. източено ДДС през фирми с фиктивна дейност, които издавали фактури за неистински внос на стоки, прикриван от вербувани данъчни.

Лице със същите имена било обвинено през 2008 г. за данъчни измами с още 6 човека, като твърдението е че престъпната група е функционирала от 2001 г. до 2004 г.

„Лицето Борис Михайлов е разследвано, арестувано, съдебно за данъчни измами. Същият Борис Михайлов ли е този, който на 10 юни е назначен за изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“?“, запита Томислав Дончев.

Според официалната биография, шефът на ДФЗ Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София и притежава магистърски степени по икономика и право. Посочва се още, че е работил като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.