Георги Лалов е до Лео ди Каприо, Матю Макконахи и Джона Хил в новата криминална драма ,,The Wolf of Wall Street", чиято премиера бе на 25 декември. 24-годишният българин, който живее в Ню Йорк, е в ролята на брокер на милиардера Ротшилд. Лентата на маестро Мартин Скорсезе е създадена по разказите на Джордан Белфорт - брокер от Уолстрийт, лежал в затвора за измами. След като излиза, той написва мемоарите си, в които разкрива престъпните схеми в света на финансите. Повече за прототипа на главния герой четете на 15-та страница.

,,В повечето случаи, когато попаднеш в голям проект, даже и да си в една сцена с някой като Ди Каприо, времето минава изцяло в работа. Лео е напълно професионален във всяко движение пред камерата. Всеки е там, за да свърши добре това, за което е нает. Всяка минута струва много за продуцентите. Всичко е работа, работа и много работа - месеци наред. Мартин Скорсезе е напълно отдаден на филмовото изкуство", разказва Лалов. В края на ноември гледахме младия талант като един от стотиците синове на Винс Вон в комедията ,,Кой е баща ни?". През тази година ни очакват още няколко премиерни филма с негово участие. Във фантастиката ,,Полицейска държава" играе детектив. В лентата няма холивудски звезди, но има имена, известни от сериалите - като Нийл Блийдсоу от ,,Грозната Бети" и ,,Сексът и градът 2".

,,Зимна приказка" пък е дело на носителя на ,,Оскар" Акива Голдсман, който стои зад ,,Красив ум", ,,Аз, роботът" и ,,Шифърът на Леонардо". Там Лалов е член на банда, оглавявана от Ръсел Кроу, в която участва и Колин Фарел, а Уил Смит е в главната роля. Филмът е адаптация по едноименната книга на Марк Хелприн. Действието се развива в Ню Йорк през Викторианската епоха и

сюжетът се върти около крадец

умиращо момиченце и летящ кон.

Георги Лалов поне един път в годината се връща в родния Пловдив. Баща му е машинен инженер, а майка му - агроном, но момчето и сестра му Елица, днес певица, израстват, заобиколени от хора на изкуството. Затова и мечтата на малкия Георги е да бъде художник и скулптор. През 2004-та е приет в Националната художествена гимназия ,,Цанко Лавренов" в Пловдив. Но успоредно с това взема уроци по актьорско майсторство при Михаил Ботевски, известен сред арт елита на града под тепетата с уникалните си педагогически умения. Това е времето, през което Лалов решава, че сцената е неговото място и без проблеми влиза в Театралния колеж ,,Любен Гройс" в София, където отново попада на класен преподавател - проф. Елена Баева.

Още от 13-годишен обаче амбициозният младок започва да кандидатства за филмови роли, като изпраща материалите си до кастинг директори в Ню Йорк и Лос Анджелис. Когато е на 16 г.,

едва оцелява след автомобилна катастрофа

Но явно е роден под щастлива звезда, защото през 2009-а получава няколко покани от Лос Анджелис и Ню Йорк за участие във филми. Така година по-късно се мести да живее в Манхатън и започва да работи като модел и актьор. Позира за Стивън Дефалко, Пабло Моран, Руди Форд. Георги се записва да учи актьорско майсторство в школата на Стела Адлер, в която се обучават тийнейджъри между 14 и 17 г. Училището е създадено още през 1949 г., в неговия клон в Лос Анджелис са учили Марк Ръфало, Бенисио дел Торо, Салма Хайек и Шон Остин. Сега, както и Ръсел Кроу, те са преподаватели там. В престижната школа на Стела Адлер са учили на актьорско майсторство Мартин Шийн, Марлон Брандо и Робърт де Ниро. Брандо пише за нея: ,,Тя беше много повече от учител. Чрез нейната работа ни даде най-ценната информация - как да открием природата и механиката на нашите собствени емоции."

Българинът прави впечатление с играта си като Бирон в ,,Напразните усилия на любовта" на Шекспир и като Орест в ,,Електра" на Софокъл. ,,Ако искаш да бъдеш на сцената, трябва да знаеш, че това е съвсем различен свят от този на филмовата индустрия. Необходими са ти театрален агент и мениджър. Тази индустрия е много мащабна в Ню Йорк", обяснява пловдивчанинът и признава, че любимите му актьори са Антъни Хопкинс, Джак Никълсън и Ал Пачино. Докато следва в школата на Стела Адлер,

изкарва прехраната си като фотограф и скаут

на манекенки.

Георги Лалов продължава да се занимава и с живопис и скулптура. Мечтае да отвори собствена галерия. В свободното си време е доброволен сътрудник на Международния червен кръст.

Според Лалов в киното в Холивуд и Ню Йорк няма значение от каква националност си. ,,Там не се интересуват откъде идваш, а само от това колко талант и потенциал има в теб като личност и пред камерата. Както и до каква степен може да се разчита на това да извършиш дадена работа."

Искра Крапачева