Служители на ГДБОП установиха игрална зала за провеждане на незаконни хазартни игри в Благоевград
 
Задържани са двамата организатори на незаконната дейност, на които прокуратурата е повдигнала обвинения, съобщават от МВР.

Операцията е проведена на 17 ноември т.г. под надзора на Районна прокуратура-Благоевград след разследване на придобита през май т.г. информация за организиране и провеждане на незаконни хазартни игри на територията на Благоевград. В рамките на предприетите оперативни действия антимафиотите установили местонахождението на помещението и попаднали в следите на двамата местни организатори на провежданите незаконните игри – на 39 и 37 години.

В резултат на професионално проведеното разследване при предприетата спецоперация, в момент на провеждане на незаконни залагания, са установени общо 13 лица. При процесуалните действия от помещението са иззети  над 11 000 лева, близо 1 100 чипа за игра, над 20 тестета с карти, както и високорисково наркотично вещество – кокаин.

На 18 ноември прокуратурата е повдигнала обвинение на двамата организатори по смисъла на чл. 327, ал 1 от НК и с прокурорско постановление те били задържани за срок от 72 часа.  На следващия ден съдът е наложил на лицата постоянна мярка „задържане под стража“. Работата по документирането на случая продължава.