Федерални агенти са видени в четвъртък да претърсват апартамент в многоетажна сграда в Манхатън и имение в Хамптън, за които властите твърдят, че са свързани с руски олигарх, чиято яхта наскоро е конфискувана, според източници, запознати с въпроса, съобщава NBC. Разследващите от вътрешна сигурност и агентите на ФБР, заедно с детективите от полицията в Ню Йорк, бяха забелязани да носят кутии по време на претърсване на Duck Pond Lane в Саутхемптън, Ню Йорк и Park Avenue в Манхатън. Документите показват, че тези имоти са свързани със санкционирания руски олигарх Виктор Векселберг, милиардер и близък съюзник на президента Владимир Путин, който оглавява базираната в Москва Renova Group, конгломерат с интереси в металургията, минната и технологичната индустрия.

Претърсване е в ход и в имот на остров Фишър в Маями, който според властите е свързан с Векселберг, според източници, запознати с въпроса.

Векселберг отдавна има връзки със САЩ, включително зелена карта, която някога е притежавал и домове в Ню Йорк и Кънектикът.