Apple iPhone 6s, който трябва да бъде представен в сряда (малко след редакционното приключване на този брой), ще използва новото поколение на технологията Force Touch. Това означава, че потребителите ще могат да управляват функциите на телефона с различен натиск върху екрана. Според източниците от компанията сензорът на екрана ще може да разпознава три различни сили на натиск. Това ще позволи въвеждането на нови възможности в интерфейса и улесняването на работата с него.
Например чрез технологията, която вероятно ще се казва 3D Touch Display, ще може да се активира режимът за навигация в картите директно, като ще се елиминират две допълнителни натискания от общо три, както е сега. Освен това чрез технологията ще може да се добавят нови функции в приложението за музика.
Всичко това наподобява доста сегашното натискане и задържане на пръста върху даден елемент на екрана, за да се активира допълнителното меню. Според изданието обаче тук главна роля ще има натискът, а не продължителността на докосването.