Един човек е убит, а петима други са ранени при масова стрелба в ресторант Waffle House в Индианаполис рано в понеделник, съобщиха от полицията. Според полицията в града служителите са били изпратени на мястото около 12:40 ч. и са открили петима души с огнестрелни рани.

Петимата пострадали - трима мъже в стабилно състояние, една жена в стабилно състояние и една жена в критично състояние - са откарани в болници, съобщиха от полицията. Жената в критично състояние по-късно е починала в болницата, съобщиха от полицията.

Според полицията служителите са били уведомени и за шеста простреляна жертва - мъж в критично състояние, който или се е самоубил, или е бил откаран от някой друг в местна болница.

По предварителна информация "инцидентът е започнал с размирици между две групи, които са прераснали в стрелба", съобщават от полицията.

"На този етап не е ясно дали някой от ранените е бил и лицето, което е произвело изстрелите. Това ще бъде част от нещата, които детективите ще се опитат да установят", се казва в изявление на полицията, "Детективите работят и за преглеждане на всички записи от видеонаблюдение, които може да са налични, тъй като бизнесът е имал камери за наблюдение."

От Waffle House заявиха, че оказват пълно съдействие на разследването.