Централното оперативно бюро на ДПС е провело този следобед първото си заседание след оставката на Мустафа Карадайъ, предаде репортер на БГНЕС.

То е било ръководено от почетния председател и временен председател на партията д-р Ахмед Доган и председателя на ПГ на ДПС в НС Делян Пеевски.

Основна цел на заседанието е била обсъждане на програмата за предстоящия в петък Централен съвет на ДПС, който трябва да насрочи дата за провеждането на отчетно-изборната конференция на партията.

На заседанието на ЦОБ са присъствали инж. д-р Хасан Азис, Йордан Цонев, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Юнал Лютфи, Емел Етем, Илхан Кючюк, Джейхан Ибрямов, Джевдет Чакъров, Имрен Мехмедова, Нигяр Джафер, Рамадан Аталай, Севинч Солакова и Янко Янков.

Във вторник оставка като лидер на партията подаде Мустафа Карадайъ, а в четвъртък заместникът му Ахмед Ахмедов напусна зам.-шефския си пост в Централния съвет на партията. След напускането на Карадайъ от движението съобщиха, че Доган ще ръководи партията до избора на нов председател в началото на годината