Майка от Видин твърди, че детето ѝ почти е колабирало в училище и не му е обърнато никакво внимание. То е имало силни болки в корема и плачело. Според родителя учителите са пренебрегнали състоянието на детето, въпреки че то седяло превито в коридора на училището. По-късно момичето било транспортирано от родителите и оперирано по спешност в „Пирогов”.

„Детето ми звънна, плачейки, че има резки болки в корема. Тя ме молеше да я взема и ми обясняваше, че умира от болка. От стола се е качила в класната стая, сяда на чина и болките стават още по-резки. След това излиза в коридора и се свлича на земята”, обясни майката на детето. Родителят се възмущава на това, че учителят в часа не се е поинтересувал защо детето излиза. „В коридора се свлича на земята. Друга госпожа излиза, вижда я, пита какво ѝ е и когато разбира, че ми се е обадила, влиза в стаята. Никой не сигнализира, че това дете е на земята като куче”, добави майката пред NOVA. От епикризата от болницата става ясно, че момичето е било с остър апендикс. Майката твърди, че от училището никой не се е свързал с нея.

Не я попитали и дали детето е добре.

„Когато разбраха, че съм извикала екипа на NOVA, започнаха, чрез трети лица, да ми казват, че е хубаво да откажа интервюто, защото ще заведат колективен съдебен иск срещу мен”, посочи тя. От училището обясниха в позиция, че са прегледали камерите и са разговаряли с учителите. От учебното заведение не са съгласни с твърденията на майката и според тях преподавателите са обърнали внимание на момичето и са му предложили да го заведат до фелдшера, но то отказало, като обяснило, че майка му ще го вземе.