Иван Демерджиев и Димитър Стоянов посетиха българо-турската граница в района на Елхово. Министрите на вътрешните работи и на отбраната ще обходят и част от оградата.

Текат вътрешни проверки

„Събрали сме данни и от ДАНС, и от нашата Вътрешна сигурност, и от всички служби за случаи, в които имаме съмнения да са замесени наши полицаи. Ще бъдат предприети мерки буквално в следващите дни. Ще има рокади, ще има и лица, по отношение на които ще се предприемат наказателни производства”, каза още вътрешният министър и вицепремиер. "На различно ниво са проверките - до към среден състав ръководен. Основно в регионалните дирекции по места", допълни той.След последните инциденти на незаконно прекарване на мигранти през границата, от военното ведомство изпратиха над 300 служители, както и техника на границата с Турция. Към охраната са включени безпилотни летателни апарати и дронове. Димитър Стоянов обясни, че командированите военни по границата са от цялата страна. 

Според Демерджиев

по-сериозна намеса от Турция би ни помогнала. Южната ни съседка обаче отделяла огромен ресурс да охранява границите си с Афганистан. „Нашата цел е да върнем голяма част от тези сили по нашата граница”, обяви вътрешният министър.