„Работим усърдно с ДБ и други граждански организации така, че да може България да има правителство и да бъдем една демократична държава. Обединението си го представяме с подписването на коалиционно споразумение“.

Това заяви съпредседателят на ПП Асен Василев в кулоарите на парламента

Василев уточни, че малко по малко българското общество узрява по отношение на нови политики.

„В края на третия мандат се видя ясно, че има две алтернативи за бъдещето на страната. Едната е тази, която носи послание, че досега всичко е вървяло долу-горе добре, а другата е, че можем много повече“, заяви още Василев.

„Ние ще търсим възможност за сформиране на предизборни и следизборни конфигурации, които да дадат ясна опция на гражданите да гласуват за реформаторско и демократично управление.

Ние водим разговори с ПП и в тях ще се установи кои са най-добрите опции пред нас.

Няма все още нищо финализирано, нека да изчакаме процесите да се развият“. Това пък заяви съпредседателят на ДБ, Христо Иванов в кулоарите на парламента.

Иванов уточни, че без гласуване от страна на гражданите, няма как да има успешно и легитимно мнозинство.

„Надявам се всички да разберем, че страната не може да се управлява от служебни правителства, а единствените, които в това положение се опитахме да създадем ефективно управление бяхме ние и ПП“, коментира още той.

„Ние ще продължим с тези опити, ако избирателите ни подкрепят, ще променим ситуацията, ако не ни, ще продължим да бъдем в тази ситуация. До края на 48-то НС си поставяме за цел да гласуваме закона за контрол на главния прокурор“, подчерта още Христо Иванов.