Асоциацията на българските професионалисти (Association of Bulgarian Professionals /ABP), която е базирана в Чикаго, кани на събитие за връчването на стипендии на български студенти. Датата е 30 май 2024 г., от 6:30 pm, мястото на събитието – Културен център „Магура“ (415 W. Golf Rd.#7, Arlington Heights, IL, 60005).

Освен това АBP призовава за дарения в подкрепа на стипендиите за български студенти, което е част от мисията на организацията, пишат от eurochicago.com.

"Огромни благодарности на всички, които кандидатстваха за стипендията на ABP тази година! Развълнувани сме от невероятния брой кандидатури, които получихме. С толкова много изключителни кандидати, изборът на победителите беше предизвикателство", пишат от ABP.

Асоциацията на българските професионалисти с гордост представя тазгодишните носители на нашата стипендия за академични постижения! 6 обещаващи студенти от български произход бяха избрани сред десетки талантливи кандидати, за да получат нашата годишна стипендия, която ще им помогне с нарастващите разходи за обучение и живот, за да могат да се концентрират върху обучението си и да станат горди представители на новото българско американско поколение в САЩ.

Моля, присъединете се към нас, за да подкрепим талантливите български студенти:

  • Андреа Кехайова – Университет на Маями
  • Джесика Ковачева – Университет LOYOLA
  • Стефани Филчева – Университет на Уисконсин/Университет на Илинойс Урбана-Шампейн
  • Ванеса Павлов – Университет на Илинойс Урбана-Шампейн
  • Лия Тондева – Университет на Илинойс Урбана-Шампейн
  • Симона Михайлова – Държавен университет на Илинойс

Тази година откриваме допълнителна кампания за дарения, в която ABP ще съпостави всички дарения, долар за долар, до 2000 долара. Всички допълнителни дарения ще бъдат разделени по равно между шестте участнички.

Моля, дарете и подкрепете 6-те наградени студенти!

Как да дарите: Вижте ТУК