Предградието „Хайд Парк“, близо до Чикагския университет в южната част на града, беше включено в новия списък на Time Out с „40-те най-готини квартала в света“ за 2023 г., съобщиха редакторите. 

Списъкът се основава на данни от местни експерти и хиляди анкети на читатели от цял свят. Той също така включва фактори като общностни и социални начинания, достъп до зелени площи и други. 

„Хайд Парк“ е пример за най-доброто от Чикаго, с духа на малък град, но многото удобства на оживен метрополис“, се казва в откъса за предградието в списъка. „Можете да вечеряте в най-добрите ресторанти в квартала и да се насладите на всичко – от наградените южняшки ястия и po’ boys до апетитни бургери и невероятна италианска кухня.“

Класирането на „Хайд Парк“ в списъка е  под номер 19

Това е един от само четири града в САЩ, които влизат в топ 20 на доклада, като Ню Орлиънс, Кварталът на изкуствата в Лос Анджелис и Форт Грийн в Ню Йорк са класирани по-горе.

„Музеят на науката и индустрията предлага множество ослепителни чудеса, чието разглеждане може да отнеме цял ден (или повече), докато Джаксън Парк може да се похвали с 551 акра зелено пространство, зашеметяваща японска градина и изкуство като инсталацията Sky Landing на Йоко Оно“, продължава докладът. „А любителите на архитектурата могат да разгледат исторически забележителности, като къщата на Фредерик С. Роби, проектирана от Франк Лойд Райт. 

Ако това все още не е достатъчно, разходете се по 53-та улица, за да пазарувате в различни очарователни бутици и малки фирми.“ 


Други квартали на Чикаго също са се класирали в списъка през минали години, включително Avondale през 2022 г. и Andersonville през 2021 г. 
Пилзен, Ъптаун и Уест Луп също са класирани в предишни години.