Чикагският пожарникар Андрю Прайс загина, след като пропадна през дупка в покрива на сграда по време на пожар в "Линкълн Парк" в понеделник сутринта, съобщи Ей Би Си Нюз.

Комисарят на пожарната в града Анет Нанс-Холт съобщи, че пожарът е избухнал около 6 часа сутринта в блок 2400 на "Норт Линкълн Авеню" в четириетажна сграда. В сградата  на приземния етаж се помещават бар и ресторант "Линкълн стейшън" и апартаменти на горните етажи. Освен това е близо до музикалната зала "Линкълн Хол".

По думите на Нанс-Холт пожарникарят Прайс е бил на покрива, отваряйки дупки за вентилация, когато е паднал през шахта на капандурата, докато гасял вероятен кухненски пожар. Веднага е било отправено съобщение за спешен случай и Прайс е открит бързо, но трябвало да пробият стена, за да стигнат до него.

"Основната част от огъня беше потушена. Все още имаше тлеещи огнища, за които претърсвахме наоколо, когато се случи трагедията“, каза началникът на пожарната команда Майкъл Маккормик, "Когато за първи път го видяхме, пожарникарят Прайс реагираше. Лейтенантът го помоли ако може да го чуе, да помръдне ръката си. Той помръдна ръката си."

След като е бил изваден Прайс е бил транспортиран до Масонския медицински център в Илинойс, където по-късно е починал. Нанс-Холт каза, че 39-годишният пожарникар се е присъединил към отдела през 2009 г.