След световното шоу в Детройт съвсем естествено дойде ред и на чикагското такова. Ако кажа ,,нямам търпение", ще е по-скоро лъжа. Не мога да чакам нито миг повече да вляза в претъпканата с автомобилни прелести зала и да си отъркам задните части в седалките на най-зашеметяващите ламарини. Друга добра новина е, че в петък и събота изложението беше само за хора с медиен пропуск, какъвто имам. Това автоматично ме отърва от тълпите, които са дошли да търсят нов по-голям модел на GMC Truck, за да могат до поместват огромните си туловища на членовете на семействата си, докато се хранят със сандвичи.

Първият щанд е и най-големият - този на най-скучната марка във вселената - ,,Тойота" и техните семейни кашони, хибриди и семейни SUV. За да не останат безинтересни, са сложили 2 свои прототипа от NASCAR, нямащи нищо общо с пасмината наоколо. Омитам се оттам веднага щом очите ми зърват новото поколение ,,Ford Mustang 2014". Силно съм развълнуван и правя моментално обстоен оглед. За огромно щастие са докарали 2-те версии - жълт кабриолет и сиво купе. Те са толкова красиви, колкото недорасли доберманчета, което е напълно нормално. Имат заострен ,,поглед" и страхотна задница, а интериорите им не са нищо друго освен ужасна пластмаса.

Междувременно зървам щанда на скъпите коли. Стоя пред заравнен със замята ,,McLaren Mp4", който пък се крие до танкообразния ,,Rolls Royce Drophead". И какво да видя! О, небеса - близо до мен е могъщ и червен силует. Пожелавам здраве и живот на онзи, който е докарал ,,Bugatti Veyron" на подиума. Никога досега не се бях сблъсквал с мечтания автомобил. Всички параметри на тази 9-годишна кола са ,,най". Любувайки се на великолепието, почти не обърнах внимание на ,,Бентли"-тата и ,,Lambo Aventador", ,,Ferrari FF", всички модели от гамата на ,,Aston Martin", ,,Lexus LFA", състезателен прототип на ,,SRT Viper" от Льо Ман, както и умопомрачителния ,,Rolls Royce Wraith".

Продължавайки и надбягвайки се с времето, минавам през щанда на ,,Мерцедес", където ме посреща не асистент на марката, а два броя S 63 AMG. Новата S класа е тооолкова приятна за пипане, че хората наоколо може да ме помислят за луд. Другата звезда е малката сестра - C-класата. И така нататък, нали се сещате - при ,,Мерцедес" всичко е на ниво.

Отделям внимание на BMW и една много, ама много яка кола - BMW M4. Също така имаше и стандартно четириврато М3, нямащо нищо напротив да се пробва да натрие носа на купето. А пичовете от BMW не си играят и са завладели всички цифри - създали са дори и 2-ра серия, която пък прилича на първа. Да не говорим за 3-та. Има и новия X5. Но най-важните две коли са онези от бъдещето, които са много близо вече. BMW i8 и i3. Досега нямаше къде другаде да се видят.

За капак оставих и най-чаканата кола в Америка - новия ,,Chevrolet Corvette". Меко казано, добър автомобил. Оказа се, че бие почти всичко сходно, идващо от добрата стара Европа. С обновен дизайн и много добре изчислена цена - това е най-доброто нещо, което Америка произвежда в момента. Успехът на тази кола е нейната рецепта - мощен и надежден двигател, монтиран отпред; задно предаване; олекотено алуминиево шаси; просто окачване и евтини части. Всичко това на много ниска цена. Всъщност, стартирайки малко над $50,000, ,,Corvette" практически няма конкуренция. Следващата кола с такава динамика е ,,Порше" за над $100,000. ,,Vette" е много простичка колица. Тя е като филия хляб с масло - няма какво толкова да се обърка. ,,Ferrari California" е като спагети болонезе с пиперлив червен сос и сирене пармиджано. ,,Corvette" е качествена кола, пък някак си като че ли е направена от некачествени материали. И, предполагам, е много бърза и добра при завои. Надявам се скоро да я изпробвам на писта и да ви кажа колко точно е добра.

Ако все още не сте посетели шоуто в Чикаго, веднага се отправете там. Работят до неделя, 17 феврури, някъде до около 8-10 часа вечерта, и вземат само между $6 -12. Заведете любимата си. Отидете, за да си помечтаете или да заситите автомобилния си глад.