Самоубийството на трима настоящи и един бивш служител на шерифския отдел на Лос Анджелис в рамките на 24 часа накара ръководството на полицията да започнат проверка на състоянието на колегите си.

Ветеранът командир Дарън Харис беше намерен мъртъв в дома си в Санта Кларита в 10:30 сутринта в понеделник. Анонимни източници казаха пред LA Times, че той е загинал, след като се е самопрострелял с огнестрелно оръжие.

Малко по-късно беше открито и тялото на ли тялото на пенсионирания сержант Грег Ховланд в дома му в Quartz Hill, а след няколко часа и това на неназован служител от затвора. Той беше намерен безжизнен в резиденция в Stevenson Ranch в 17:40 ч.

Във вторник сутринта беше съобщено и за смъртта на друг служител в затвора.

Шериф Робърт Луна каза в изявление във вторник, че отделът е „извънредно натъжен да научи за смъртните случаи“.

„Самоубийствата изпратиха шокиращи вълни от емоции в целия отдел, докато се опитваме да се справим със загубата не само на един, а на четирима любими активни и пенсионирани членове на семейството на нашия отдел. По време на трудни времена като тези е важно персоналът, независимо от ранга или позицията, да проверява благосъстоянието на други колеги и приятели“, каза той. Не е известно дали четиримата мъже са се познавали и какви връзки може да са имали.

В изявлението си във вторник шериф Луна каза още, че Бюрото за психологически услуги на Министерството, както и Отделът по здравеопазване работят за предоставяне на консултации и други ресурси на семействата на полицаите.

„Освен това има програма за партньорска подкрепа, която членовете могат да използват за допълнителна помощ“, каза той.

Трагедията привлече вниманието към

високите нива на самоубийства в полицията

В рамките на отдела на шерифа на Лос Анджелис още четирима други служители са се самоубили от началото на тази година.

„Изпитвам дълбока загриженост за състоянието на нашите служители и ние спешно проучваме начини за намаляване на факторите на стрес на работното място, за да подпомогнем работата и личния им живот“, каза шериф Луна в изявлението си.

Проучванията показват, че екипите на правоприлагащите органи с по-малко служители са изложени на по-голям риск от смърт от самоубийство - констатация, която някои отдават на ефективността на психичното здраве и програмите за партньорска подкрепа, открити в по-големите екипи. И

 четирите смъртни случая се разследват като смърт от самоубийство, но причините за смъртта не са установени от съдебната медицинска служба на окръг Лос Анджелис, казаха източници от правоприлагащите органи пред NBC.

През 2020 г. 116 полицаи са се самоубили, докато 113 са загинали при изпълнение на задълженията си. Броят им нараства до 150 до 2021 г.

Служителите на реда имат 54% увеличение на риска от самоубийство в сравнение с цивилното население, установи проучване от 2022 г.

Докато националните нива на самоубийства са спаднали с три процента от 2019 г. до 2020 г., според данните на CDC, процентите сред лицата, реагиращи първи, показват малък или никакъв спад между 2017 г. и 2020 г., установи проучването.