Голямо задръстване се образува в събота по обяд на прохода "Петрохан" заради обилния снеговалеж. На места снежната покривка надхвърля 10 сантиметра. Движението е затруднено и има закъсали автомобили. Пътната настилка е заледена, водачите се движат с бавна скорост и повишено внимание.

От областното пътно управление в Монтана съобщиха, че около 30-тина машини разчистват пътищата в региона и не е допуснато затваряне на шосето през прохода Петрохан, който свързва Монтана и Видин със София. 

Обилният снеговалеж създаде проблеми и на други места в област Монтана по-рано сутринта.

Заради натежали жици от снега е прекъснато електрозахранването на село Дълги Дел в община Георги Дамяново. В момента екипи на „Електрохолд“ работят на мястото на аварията и се очаква съвсем скоро тя да бъде отстранена, съобщи областният управител Ивайло Антонов.

Сутринта главен път Е-79 е бил блокиран за кратко на обхода край Монтана от препречени на шосето тежкотоварни камиони, движели се с летни гуми и поднесли на мокър участък, но към 10 часа те са били изтеглени от екипи на пожарната от Монтана и пътят е освободен за движение.

На прохода "Шипка" снежната покривка също е между 5 и 10 сантиметра, но пътното платно е почистено и опесъчено. Движението в района е спокойно.

Червен код за опасно време е обявен за 6 области днес, очаква се снежна покривка над 30 сантиметра.

Синоптиците предупреждават и за бурни пориви на вятъра със скорост над 80 км/час.