Ако имате проблеми с камерата на iPhone 6 Plus и тя прави размазани снимки, вероятно сте попаднали на дефектно устройство. Apple обяви, че „малък процент" от бройките на iPhone 6 Plus страдат от фабричен дефект. Компанията започва програма за безплатен ремонт на всички засегнати устройства. Проблемът засяга „част" от произведените и продадените смартфони за периода септември 2014 г. - януари 2015 г.
Apple не уточнява броя на дефектните телефони. Вместо това компанията е пуснала сайт за проверка по сериен номер. Притежателите на iPhone 6 Plus могат да въведат серийния номер на устройството си, за да разберат дали са попаднали на бройка с дефект.
Ако това се окаже така, потребителят трябва да отиде до магазин на Apple или оторизиран сервиз, в който безплатният ремонт да бъде извършен. Това е и първият по-сериозен проблем с iPhone, който налага такава реакция от компанията. Тя не уточнява какъв е проблемът с камерата на iPhone 6 Plus. Потребителите се оплакват от размазани снимки и се смята, че може да е свързан със системата за оптична стабилизация, която се използва от устройството. Сайтът за проверка е: https://www.apple.com/support/iphone6plus-isightcamera/