Петролът, бензинът и дизелът започнаха да поевтиняват, сред като Colonial Pipeline обяви, че е рестартирала работата на тръбопровода в източната и югоизточната част на САЩ, спрян след хакерска атака. Спирането на работа на тръбата, която осигуряваше пренос на 2,5 милиона барела гориво на дeн, предизвика масов недостиг и скок в цените.

Очакваното интензифициране на доставките натежа на борсите, заедно с пика на коронавирусната епидемия в страни-ключови консуматори като Индия.

Фючърсите на бензина паднаха с 2,29% в четвъртък при цена от 2,11 долара за галон. По-рано през седмицата бяха поскъпнали до най-високо положение от две години насам вследствие на спирането на тръбопровода.

Фючърсите на мазута, използвани като показателни за дизела, паднаха с 2,15% при цена от 2,025 долара за галон, като тази седмица бяха на най-високото си ниво от миналия януари.

Фючърсите на суровия петрол „Брент“ за последно бяха 2,51% надолу, а той се търгуваше за 67,58 долара на барел.

Данни от US Energy Information Administration показват, че заради недостига поради спрялата тръба са употребени и част от запасите от суров петрол.