Поредният роман на писателя Добри Карабонев, под редакцията на Райна Недялкова-Качулкова и с подкрепата на Творчески съюз “Творци без граници” е вече факт. Дъждовният неделен следобед на 30 април 2023 г. събра интелектуалци, читатели, приятели на книгата в Споделена библиотека на Културен център “Магура” в Чикагското предградие Арлингтън Хайтс на представянето на романа “Невероятен обрат”.  Събитието премина в топла приятелска атмосфера в разговори и приятна почерпка. 

От името на домакините на културния център Бонка Георгиева, координатор на библиотеката, приветства с добре дошли приятелите и последователите на писателя Добри Карабонев. Разказа накратко за дейността и развитието на българският културен център и за неговото място сред българската общност в Чикаго. Пожела "на добър час" на шестата поредна книга на писателя и дошлите негови гости на премиерата, като благодари за новата книга, която ще се нареди до другите негови в Споделена библиотека.

 Василен Васевски поздрави автора, който е член на Лигата на българските писатели в САЩ и по света и един от нейните секретари. От името на приятелите и почитателите на писателя, Ивелин  връчи “Златното перо” с пожелание за нови вдъхновения и творчески успехи.

Редакторката Райна Недялкова-Качулкова  от името на Творчески съюз “Творци без граници” връчи на Добри Карабонев поздравителен адрес и разказа за едногодишната  работа с автора до раждането на романа. Тя разкри някои тайни от кухнята на съвместната им работа и направи кратък анонс по съдържанието на книгата. 

Романът “Невероятен обрат” на писателя Добри Карабонев, издателство Международна фондация за Българско наследство професор Петър Детев, редактор Райна Недялкова-Качулкова, корица и дизайн Нели Иванова-Кехайова, е събран в 400 страници. През призмата на криминалния сюжет разкрива душевността и терзанията на героите, мечтите им и контрастите на живота, преплетени с вълнуващи любовни сцени. Защото любовта е винаги водещата сила към успеха, но и към падението, към неизвестните рискове и цената, която неизбежно всеки от нас плаща един ден. 

Проследявайки емигрантския живот на едно младо семейство, изпълнено с енергия и ентусиазъм за успех, писателят акцентира по-скоро на позитивизма и успехите, отколкото на трудностите, с които се сблъскват героите. Защото за любовта няма непреодолими трудности, но в Америка, цената е твърде висока. 

Стъпка по стъпка читателят разбира колко е тънка границата между двата полюса в обществото - престъпността и закона, че двете страни са всъщност една и съща монета и е само въпрос на шанс от коя страна ще се окажеш.  Основната линия на романа е живота на Боби и неговото семейство, а действието върви паралелно както в лагера на подземния свят, така и в лагера на пазителите на закона, а животът извън тях е онази мечта, която всеки би искал да сбъдне. Но за какво точно иде реч,  читателят ще  разбере сам, достигайки до последната страница на романа.

Срещата продължи в приятелски разговори около предишния роман “Кръчмето”, който излезе преди няколко години пак под редакцията на Райна Недялкова-Качулкова, и насърчаване на автора да напише продължение.  С видимо удоволствие Добри Карабонев разказа интересни ситуации и около другите романи, които до този момент вече са шест.