Кръстина Янкова Гешева

Българка бе арестувана в ранните часове на понеделник в Сейнт Питърсбърг, Флорида, и бе обвинена в родителска небрежност, шофиране в нетрезво състояние и повреда на имущество. Според очевидци 36-годишната Кръстина Янкова Гешева е пила в местния бар ,,Тръст лаундж", докато 8-годишният й син е чакал в колата в продължение на 4 часа. Когато видимо пияната Гешева се качила зад волана на сребристия си ,,Мерцедес", разтевожени съсеседи се обадили в полицията. Детето е било забелязано на няколко пъти да слиза от колата, за да види какво прави майка му.

Преди да бъде арестувана, Кръстина ударила два автомобила, докато се опитва да потегли с колата си от бара. Пострадали няма, но българката е отведена в местния арест, откъдето по-късно е освободена под гаранция от $2,750.

Позната на Гешева, която пожела да остане анонимна, сподели пред BG VOICE притесненията си за здравето на детето. Според нея това не е първият път, в който безотговорната майка се черпи в местна кръчма, докато синът й спи в колата: ,,Тя почти всеки ден излиза, нейното дете спи в колата, а тя пие с любовника си по барове и различни заведения... Въпросът не е какво прави тя, въпросът е, че детето е изложено на риск."

Близкият приятел на семейството Владимир Вангелов обаче разказва, че познава Кръстина от повече от 15 години и не може да повярва, че тя е способна да извърши такова нещо: ,,И двамата - Кръстина и мъжа й, са много свестни хора. Много пъти съм бил заедно с тях, чувам се постоянно с тях и това просто ми звучи като някоя клевета."

Г-н Вангелов, който е посрещнал семейството на летището при пристигането им в Америка, споделя още, че не е виждал Кръстина да пие друго освен бира, нито пък да се отнася безотговорно към сина си.

Във вторник г-жа Гешева се яви в съда с преводач, за да й бъдат разяснени повдигнатите обвинения. Предстои следващо заседание. Според властите алкохолът, открит в кръвта на българката, е два пъти повече от допустимото в щата Флорида. В момента детето се намира при законен настойник, докато мине процесът, тъй като съдията забрани на майката да се вижда със сина си до второ нареждане.