България и Унгария завършиха 2:2 в остър двубой, оцветен с обрат в резултата и червени картони. Срещата се провежда под голямо напрежение заради протестиращите футболни агтки в центъра на София, срещу които се наложи полицията да употреби водни оръдия.

Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" започва в 19:00 часа.

Резултатът бе открит за гостите от Адам в 10-ата минута, но в 26-та Делев изравни. Българският отбор получи червен картон в края на полувремето - на Антов - и това бе напът да помрачи окончателно дебюта на новия национален селекционер Илиян Илиев.

Малко след това Илия Груев получи директен червен картон за нарушение като последен в отбрана, но след консултация с екрана край тъчлинията реферът Даниел Стефански отмени картон, тъй като стана ясно, че играчът на Унгария е симулирал.

След изгонването на Антов унгарците отново започнаха да доминират, но домакините се защитаваха добре. В 56-а минута обаче броят на играчите бе изравнен, след като и Керкез видя червения цвят на съдийския картон. Преди това той вече си бе спечели един жълт. 

Българите успяха да се възползват от открилата се възможност и в 78 минута спечелиха дузпа, която бе успешно реализирана от Десподов.

Бъргарите почти удържаха победата в дебюта на Илиев начело на тима, но в самия край на дългото 8 минути съдийско продължение автогол на Петков възстанови равенството и отложи пълвия успех на "лъвовете" в тези квалификации.

Унгария е първа в групата и не може да бъде изместена от едно от двете първи места, които дават право на участие в европейското първенство догодина. България е последна, без шансове за каквото и да било в тези квалификации, до чийто край остава само още една среща.

Стартовите състави на България и Унгария:

България: Наумов, Попов, Петков, Антов, Недялков, Груев, Чочев, Кръстев, Десподов, Делев, Минчев.

Унгария: Дибуез, Керкез, Ботка, Ланг, Шалай, Него, Наги, Стайлс, Собослай, Адам, Чобот.