Все повече българи се оглеждат за инвестиции в хотели и магазини в Гърция, съобщиха брокери. В момента има горещи оферти за продажба на комплекси в хитови туристически дестинации като Тасос и Халкидики. Цените тръгват от 850 000 евро и надвишават милион, пише „Телеграф“.

Според агенти от тази година се е възобновил интересът на наши сънародници да купуват имоти в съседната страна.

Има и много запитвания за оферти за хотели и други обекти, които се придобиват с инвестиционна цел. Сред предложенията е комплекс в Неа Потидеа на Халкидики, който търси нов собственик от България срещу 850 000 евро. Сградата все още не е завършена, като площта й е 395 квадрата и е на първа линия до морето. Според продавачите е идеална за хотел с около 30 легла.

Топоферта е и хотел в Тасос за 900 000 евро, завършен е и разполага с 50 легла, стаи и апартаменти, а площта му е над 800 квадрата. За 1 100 000 евро се продава и хотел от малко над 600 квадрата в Ситония, Касандра. Сградата е новопостроена, а стаите са напълно обзаведени.

За започване на малък бизнес са подходящи магазините за продажба в Гърция, изтъкнаха брокери. Предимство е, че първоначалното вложение в тях не е толкова голямо, колкото в хотел, но ако локацията е добра, възвръщаемостта на инвестицията е напълно постижима.

В момента може да се купи обект за 80 000 евро, с площ от 41 квадрата в центъра на Солун. Имотът се намира в популярен и оживен район на града, който е част от туристическите маршрути на северната столица на Гърция, подчертаха агенти.

Сред предложенията е и парцел с право на строеж в Атина, който е 470 квадрата и струва 750 000 евро. Според агентите имотът е подходящ за изграждането на хотел. В парцела е разположена и двуетажна сграда с обща площ от 120 кв. м.