Спечелилият от лотарията 110 милиона британски лири ($126,5 милиона) предяви в сряда правата си върху печалбата, съобщи телевизия Sky News. Мъжът, чието име не се съобщава, е представил билета си, в който е успял да познае всичките седем числа от лотарията EuroMillions, сред които две звездни числа на късмета.

Съгласно настоящите правила, след като печалбите бъдат потвърдени и изплатени, победителят ще реши дали иска да се огласи личността му. Ако той реши да не разкрива данните си, тогава няма да бъде публикувана информация в коя част на страната е закупен билетът.

Sky News изчислява, че 15 души са спечелили повече от £100 милиона в EuroMillions в Обединеното кралство. Рекордът е поставен на 20 юли, когато жител на Обединеното кралство забогатя със £195 милиона (около $234,5 милиона по тогавашния обменен курс). Два месеца по-рано двойка от Глостършир в югозападна Англия спечели £184,3 милиона ($227 милиона).

Лотарията EuroMillions се провежда в Европа от 2004 г. Първоначално се проведе в Обединеното кралство, Испания и Франция, по-късно към тях се присъединиха Австрия, Белгия, Ирландия, Лихтенщайн, Люксембург, Португалия и Швейцария.

Според правилата на лотарията печелившият има право да остане анонимен. Това правят повечето европейци. Например победителят в рекордната печалба през юли не разкри името си.