Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Това обяви самият той след днешното заседание на Изпълкома на футболния съюз.

"За да са спокойни всички, подадох оставка", заяви Михайлов на пресконференция. И подчерта, че оттеглянето му не е поискано от нито един от футболните клубове.

"Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно", коментира още той.

"Откакто се завърнах начело на БФС, всички участници в процеса понесоха огромни критики. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Българският футболен съюз разви система за развитие на млади таланти, която ще бъде представена през декември. Инвестирахме в това българското първенство да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол.

Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо. Имате ми оставката, нито един клуб не ми иска оставката", каза президентът на БФС.

Решението му бе очаквано след ексцесиите покрай евроквалификацията между България и Унгария в София. Тогава се организира протест пред националния стадион “Васил Левски”, който завърши с безредици. Много политици яхнаха протестната вълна и призоваха за оставката на Михайлов, а той се зарече да ги успокои днес.

Подробности за процедурата по избор на нов президент даде изпълнителният директор Борислав Попов.
 
„На 6 декември ще бъде свикано ново заседание на Изпълкома, на което ще бъдат приети дневен ред, място и дата на предстоящия Конгрес, който явно ще се състои следващата година. Технологичното време е минимум два месеца. Към днешна дата клубовете, които ще се съберат, са 540”, каза Попов.

Той поясни, че начело на БФС временно застава Михаил Касабов, след като първият вицепрезидент Емил Костадинов е отказал да заеме поста.