Бракониери нападнаха с моторна резачка горски служители от Държавното горско стопанство "Дупница". Инцидентът е станал в гората над село Бистрица. Няма пострадали, но от горското стопанство многократно сигнализират, че често са обект на агресия от закононарушителите.

Заради съмнителния вид

автомобилът бил спрян за проверка. Оказал се без регистрационни табели и без застраховка. Колата била дегизирана за незаконен добив на дърва – с боядисани с блажна боя фарове и джанти.Бракониерите извадили моторна резачка и я запалили. Насочили се към горските служители, а единият започнал да залива с бензин автомобила с незаконно добитата дървесина."Търсят начин да се прикрие случаят", смята Велимир Иванов от ДГС "Дупница".

Избягали са

нарушителите преди да пристигне полицията. Горските служители разказват, че много често попадат на бракониери, които са готови на всичко, за да се измъкнат от закона и често са арогантни и опасни.Колата със задържаната дървесина е закарана в двора на Държавното стопанство в Дупница. Бракониерите остават неизвестни.