"В момента имаме един кабинет на външните работи. Ако видите колко народ се извървя в Париж през последните седмици, в Украйна – и някак си всичко, което касае хората в България, мина на заден план под темата „Външни работи“.

Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му сме се превърнали "в пътуващи министри, от които научаваме какво се случва в България".

"Беше забавно с меча до едно време, когато президентът Зеленски не разбра какъв подарък са му дали, защото човекът очаква военната помощ, която българският парламент гласува, а вместо това получи меч. Доста конфузно се получи впоследствие", каза Борисов.

„Тази конфузна ситуация действително днес възпали хората и затова и генералният секретар на НАТО изрично каза, че алиансът няма планове да изпраща войски в Украйна, към което се придържа и нашата партия“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Всеки българин сигурно знае, че БТР-ите са пуснати от МВР, но те са си още тук. Но ние отиваме да подаряваме мечове – то е цинично. Просто желанието да се самоизтъкват минава всякакви граници“, коментира още Бойко Борисов.