Между първо и второ четене ще се съобразят малките детайли. Според мен двойното гражданство за министри трябва да отпадне, заяви лидерът на Бойко Борисов по повод приетите на първо четене промени в Конституцията.

"Ако образно казано сте в Канада, спокойно можеш да дойдеш, да станеш министър, без да се откажеш от гражданството. Имахме такъв прецедент, който нанесе политически щети", каза още Борисов, а попитан дали визира казуса с Кирил Петков, отговори: "Визирам българи, успели граждани в чужбина".

На 20 декември ще бъде третото четене на промените в Конституцията, съобщи Борисов.

“Има неща, с които можем да се съобразим и с президентската институция. Между първо и второ четене тези всички разнопосочни мнения в разговор с нашите партньори, по тази тема съм се доверил на Христо Иванов, с колегите в групата ще намерим най-добрият текст”, коментира Борисов във връзка с предложението президентът да назначава премиер в служебни правителства с право на избор измежду управителя на БНБ, председателят на НС и председателя на Конституционния съд.

Лидерът на ГЕРБ увери, че не са разпределяли регулатори.

За управителите на регулаторите ще се търсят най-добрите хора, увери Борисов и добави: А те не са вече много, виждате за НЗОК не може да се разберем шест месеца.

Според Борисов страната трябва да продължи да предоставя военна помощ на Украйна.