„След последните 9 месеца да говорим за възможни конфигурации, което би се случило в един бъдещ парламент - ние трябва да си кажем, че българските граждани всъщност са тези, които решават. Българските граждани са тези, които на нас ни гласуват доверите и ни назначават. Ние сме техни слуги и ние трябва да намерим правилния начин, за да изпълним техния ангажимент по начин, по който те ще бъдат удовлетворени“. 

Това заяви пред bTV Богдан Богданов, който е водач на листата на коалиция ПП-ДБ в Плевен и Пловдив – област.

Според него хората трябва да живеят в една сигурна държава.

„Тук имаме две важни теми преди изобщо да говорим за всякакви конфигурации. Как да изтръгнем държавата от ръцете на мафията. Окупираната държава, която години наред е управлявана от мафията. Онова, което е окупирало нашите институции, ги използва за личен интерес, за бизнес интерес години наред. Това се случва. Ние го виждаме. Когато един институции не работят, когато едни институции работят не за хората, не за гражданите, а за определени кръгове и за определени лица - това наричаме окупиране. Лицата са документирани - част от тях“, каза оше Богданов. 

“Имаме ясна информация от нашите стратегически партньори - санкционирани за корупция, санкционирани за работа с руската държава. Това го виждаме, това са лица, които в крайна сметка са окупирали нашите институции и ги използват за своя интерес“, завърши той.