Самолет с 389 пътници на борда е бил обгърнат от пламъци малко след излитането си. Инцидентът е станал с летателна машина Boeing на авиокомпания Air Canada в сряда вечерта.

Видеоклиповете показват драматични кадри.

„По дяволите“ - крещи пътник,в един от записите. Пламъците са тръгнали от опашката на самолета - малко след като той е напуснал пистата с полет за Париж.

Диспечерите са предупредили пилотите от летищната кула – „Air Canada 872, летите, обгърнати от много пламъци“.

Пилотите са оставили самолета да се изкачи на височина от около 900 метра, за да могат да се обърнат безопасно, съобщава Republic World.

След това са го приземили на летището в Торонто. След около 50 минути проверка за 389-те пътници на борда е установено, че никой не е пострадал.

След инцидента от Air Canada съобщават за „проблем с двигателя“. Boeing 777-300ER ще бъде изведен от експлоатация за по-нататъшно разследване, се казва още в изявление на авиокомпанията. Вечерта пътниците са излетели с друг полет.

За последните няколко месеца това е пореден инцидент с Boeing .

През януари част от фюзелажа на кабината - с размерите на врата на самолет, избухна по време на полета. Машината 737-9 Max е била на надморска височина от около 5000 метра по време на инцидента.

В средата на май пътниците и екипажът на ваканционен полет от Германия до Турция преживяха тревожно приземяване. Полетът на нискотарифната компания Corendon Airlines излетя от летище Кьолн-Бон с 25-минутно закъснение. 

След 3 часа и 20 минути във въздуха 16-годишният Boeing 737-800 се подготви за приземяване на летище Газипаша в провинция Антали, но двете гуми на носовия му колесник се спукаха.

Дни по-рано товарен самолет Boeing  767 на "ФедЕкс" претърпя инцидент в Истанбул. Пилотите не успяха да спуснат предния колесник и се наложи самолетът да кацне върху фюзелажа.

Преди това пък на летище в Дакар, Сенегал, Boeing  737 катастрофира още при излитане, 11 души бяха ранени, четирима от които – тежко.