Британка, която твърди, че е имала връзка с инфлуенсъра Андрю Тейт, разказа пред BBC как той я е насърчил да работи за неговата компания за уеб камери, преди да стане контролиращ и агресивен.

Тейт и брат му Тристан са задържани в Румъния,

докато полицията разследва твърдения за изнасилване и трафик. Прокурорите твърдят, че двамата са набирали жертви, като ги съблазнявали и лъгали, че искат да имат връзка, което полицията нарича "методът любовник". След това жертвите са били принуждавани или манипулирани да работят в техните стаи за развлечения за възрастни.крими „Много е трудно, защото не се чувствам като жертва – всичките избори, които направих, бяха по моя собствена, свободна воля. Той обаче знаеше какво прави. В един момент емоционалната и психологическата манипулация се превърна в принуждаване", казва Софи. Софи (това не е истинското й име) казва, че точно това се е случило с нея. Сега тя помага на прокурорите в тяхното разследване, пише darik.bg. Тя каза пред програмата File on 4 на BBC Radio 4, че Тейт се е свързал с нея „напълно неочаквано“ във Facebook и е бил много очарователен. „Той някак си ме примамваше да повярвам, че е някой, на когото мога да се доверя и някой, който искрено иска да изгради връзка с мен“, обяснява тя.

Софи си спомня, че тяхната комуникация

е била типична за хора, които се опознават, без червени лампи, които да предупреждават какво предстои. След като разговаря с него онлайн, тя се съгласила да пътува до дома му в румънската столица Букурещ. „Бях на етап от живота си, когато всичко ми се струваше малко скучно и тази идея за приключение просто изглеждаше привлекателна“, обяснява тя. С развитието на връзката им Софи редовно посещавала Тейт в Румъния. Той й казал, че иска тя да бъде негово гадже, но скоро започнал да я моли да работи за него. „Няколко пъти ми каза: „Трябва да го направиш, ще направиш цяло състояние, но не е нужно, ако не искаш да го правиш. Аз правя достатъчно пари“, разказа Софи. „Но той винаги ми напомняше, че опцията е налице и това се превърна в „Ако ме обичаш, ще го направиш. Ако те е грижа за мен, ще го направиш… можем да направим много пари“. В крайна сметка той ме накара да си помисля: „Може би е прав, може би трябва да го направя“. Софи е работила в индустрията за развлечения за възрастни и преди, така че била отворена към предложението. Но тя казва, че се е чувствала принудена и притеснена, че ако откаже, може да го загуби. Във вече изтрита страница на своя уебсайт, Тейт описва как е управлявал бизнеса си с уеб камери - акаунтът му съвпада с този на Софи по много начини. Той описва работата си така: „Да се ​​запозная с момиче, да отида на няколко срещи, да спя с нея… да я накарам да се влюби в мен, а след това ще направи всичко, което кажа.“

Тейт твърдял,

че повече от половината му служителки са били негови приятелки и нито една не е била в индустрията за развлечения за възрастни преди да го срещне. Разказът на Софи противоречи на това. Софи казва, че е печелила около £800 за шест часа работа, от които Тейт е взимал 50%. Представители на индустрията в Румъния заявиха, че това не е необичайно за студията с уеб камери. С течение на времето Софи казва, че поведението на Тейт към нея се е влошило. Тя твърди, че той ставал все по-контролиращ, налагал парични глоби, ако тя излезе без негово разрешение, и че станал насилник. „Той ме изправи до стената, удари ми много силен шамар и изкрещя в лицето ми: „Ку*во“, сподели тя. Тя добави, че грубият секс се е превърнал в нещо, с което не е била съгласна. „По-голямата част от насилието беше сексуално, това очевидно е нещо, което той обича. Той обича да се чувства напълно контролиращ жената и да се чувства така, сякаш може да отнеме живота ми във всяка секунда. Това е голямо сексуално възбуждение за него“, обясни тя. „Имах толкова голямо желание просто да му угодя и просто да е щастлив. Той ме душеше до точката, в която припаднах веднъж и мисля, че се паникьоса, защото видя, че е отишъл твърде далеч." BBC видя съобщения и прослуша гласови записи, изпратени до Софи от Тейт, които изглежда подкрепят нейните твърдения за контролиращо поведение.

Софи казва, че все пак е напуснала връзката,

след като е разбрала, че „постоянното чувство на по-низша от него“ не е правилно. "Разбрах, че не мога да живея повече така и че това не е нормално. Просто трябваше да се измъкна от това", обяснява тя.  Тя описва Тейт като "много труден човек", който е доста различен от героя, за когото се представя онлайн - където е известен с многобройните си изказвания, често заснети, докато пуши пура или заобиколен от своите суперколи. "Той е много манипулативен, напълно му липсва каквато и да е емпатия. Той е нарцисист на 100%", казва тя. „Не мисля, че е емоционално способен да изпитва любов към някого или към нещо, дори към семейството си, дори към брат си – просто няма нищо. В пространството в мозъците ни, където чувстваме любов, състрадание и съпричастност, в неговия това е просто дупка, там няма нищо." Разследващите в Румъния потвърдиха, че шест жени са идентифицирани като потенциални жертви на трафик, но миналия месец две от жените публично отрекоха да са малтретирани от братята Тейт. Софи казва, че някои от тях са жени, към които Тейт наистина се е отнасял добре, докато други все още са под негов контрол. „Той винаги е една крачка напред. Много добре знае, че има нужда от толкова добри отзиви, колкото и отрицателни, за да се защити. Има момичета, които са толкова увлечени и с промити мозъци от него, че никога няма да кажат лоша дума. Има и такива, които не говорят от страх, защото той заплашва“, категорична е тя.  Полицията все още не е повдигнала обвинения срещу братята, които са задържани заедно с две румънки от 29 декември.