Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Р.Р., на 26 г., за това, че на 03.11.2023 г. в с. Петрово, общ. Стара Загора, е причинил телесна повреда на 25-годишната си съжителка. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Престъплението е квалифицирано по  чл.131, ал.1, т.5а, вр. чл.130, ал.1 от Наказателния кодекс, съобщават от прокуратурата.

На 03.11.2023 г. във Второ РУ-Стара Загора е бил получен сигнал за пострадала 25-годишна жена, на която е бил нанесен побой същия ден. Тя живеела на семейни начала с Р.Р. Събрани са доказателства, че той е нанесъл по лицето и тялото й удари с ръце и крака.

Изготвената съдебно-медицинска експертиза посочва, че характера на причинените увреждания /кръвонасядания/ съставляват лека телесна повреда. Предстои изготвянето и на допълнителна експертиза от неврохирург и отоларинголог. Р.Р. е осъждан два пъти за кражби, като по последната присъда от 1 година и 4 месеца е изтърпял наказанието си през юни 2022 г.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа. Наблюдаващият прокурор е внесъл в Районен съд-Стара Загора искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.Р., което е било уважено от съда.