Имаме съмнения, че компанията NEXO и свързани с нея лица са финансирали кампанията на "Продължаваме промяната". Не казвам, че това е така, в момента го проверяваме Това заяви в студиото на NOVA депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков. "Не искаме гаранции срещу преследване – нито за нас, нито за нашите опоненти от ПП, за които има достатъчно данни, че са участвали в корупционни схеми.

Включително скандалът NEXO, който ще придобие сериозни мащаби и в който виждаме имена на бивши и настоящи депутати от ПП. Aко това се бе случило с депутати от ГЕРБ, сега това ще щеше да бъде много централна тема”, заяви Биков.

Той коментира и предстоящото връчване на третия мандат.

„Никой не знае къде ще отиде мандата. Всички приказки в момента са хипотетични. Според мен най-оптимистичния вариант е да отиде в ДБ“, подчерта Биков и беше категоричен, че ГЕРБ не се притесняват да отидат пак на избори. "Със сигурност „Демократична България” има най-голям шанс да предложи някаква реалистична конструкция за управление при така създалата се ситуация. Нашата подкрепа обаче не зависи само от желанието ни. Трябва да видим какво е предложението на ДБ. Защото този, който е взел мандата, търси подкрепа за себе си", посочи той, коментирайки дали партията му ще подкрепи кабинет, в който не участва, но с мандат на ДБ. „Не казвам че ДБ трябва да ни моли за подкрепа или да прави някакви по-специални жестове.

Ясни са целите. И в предишните два мандата бяха сходни целите.

Трябва да видим конкретиката, тъй като се обсъжда техническо правителство, което е абстрактно. Ясно е, че за нас е неприемливо да участват в този кабинет – не само двамата лидери на ПП. Ние сме скептични като цяло към тази формация. Това, което искаме, е България да излезе от политическата криза”, посочи Биков.