Съпругата на мъжа, счупил страничното стъкло на Николета Ваклинова - Йоана Йорданова разказа друга версия за инцидента със съпругата на национала по баскетбол с колички.

"Бяхме засечени брутално. Мъжът ми едва спря. Подаде светлинен и звуков сигнал. Никаква реакция. Да, той слезе и счупи стъклото. Но не е отправял никакви заплахи за живота", заяви Йорданова по Нова телевизия.

"Той все пак е баща на момичета. Аз съм против агресията на пътя, но и срещу това, която я предизвика. Чух нейната версия, но тя е е вярна. Поне можеше да се извини", допълни Йорданова.

Тя бе на задната седалка между двете деца. Нейният съпруг е задържан под стража.

"Той е спокоен, възпитан. Но умира за децата си", допълни тя. Обвиненията са за закана за убийство, като го грози затвор до 6 години. 

Припомняме, че преди дни в социалните мрежи съпругата на капитана на националния ни отбор по баскетбол на колички сигнализира за случая. По думите на Николета Ваклинова в събота вечер е била нападната от непознат мъж, докато е била в автомобила си. Това е станало на бул. „Акад. Ив. Гешов".

С юмрук е счупено страничното огледало и цялото стъкло на шофьорската врата. Ваклинова е с наранявания по лицето и ръцете.

По думите ѝ до случката се е стигнало след засичане по невнимание от нейна страна. Ваклинова пътувала от бул. „България" в посока Медицинска академия. В един момент друг автомобил започва нарочно да я засича, докато я принуди да спре.

Човекът слезе от колата и тръгна агресивно към мен, заплашвайки, че ще ме убие. В този момент осъзнах, че вероятно не съм го видяла заради метеорологичните условия и съм го засякла. Свалих си малко стъклото, започнах да му се извинявам, но той ми счупи прозореца и страничното огледало. Стъклата се пръснаха, нарязаха ми ръцете и лицето. Той се качи на колата и си тръгна. Много се уплаших", разказа Ваклинова.