Общо 16 жени обвиниха известния американски илюзионист Дейвид Копърфийлд в сексуално престъпление и неподходящо поведение, продължаващи десетилетия. Повече от половината казаха, че по това време са били непълнолетни. Адвокатите на Копърфийлд казват, че обвиненията са „не само напълно неверни, но и напълно неправдоподобни“

Според "Гардиън" става дума за инциденти, случили се от 80-те години на миналия век до 2014 година. Повече от половината от обвиненията са повдигнати от жени, които са казали, че са били под 18 години по време на инцидентите. Някои твърдят, че са били само на 15 години, когато са срещнали илюзиониста, въпреки че Копърфийлд, който сега е на 67 години, „може да не е знаел възрастта им“.

Позовавайки се на собствено разследване, вестникът каза, че преглежда обвиненията като част от поредица от истории, базирани на интервюта с повече от 100 души, както и съдебни и полицейски записи. Според разследването на вестника няколко жени са казали, че Копърфийлд им е обещал да им помогне с кариера в модата или развлекателната индустрия и че се е опитал да поддържа контакт с тях и родителите им. „Обвиненията срещу него (Дейвид Копърфийлд – ред.) включват случаи, че е дал наркотици на три жени, преди да влезе в сексуални отношения с тях, за които те са смятали, че не могат да се съгласят“, отбелязва вестникът. Някои от жените, отправящи обвинения, споделиха на Guardian, че са разкрили за предполагаемите си преживявания с Копърфийлд благодарение на движението #MeToo. Според изданието адвокатите на Копърфийлд отричат обвиненията на жените.