Българското посолство в Канада покани малките български бизнеси в Онтарио да кандидатстват за грантове до 2,400 канадски долара за внедряване на цифрови технологии. 

Програмата за безвъзмездна помощ за цифрова трансформация (DTG) ще осигури обучение, консултантска подкрепа и безвъзмездни средства за малки предприятия, които искат да увеличат своя капацитет. 

Целите на Digital Main Street – Digital Transformation Grant включват осигуряване на собствениците на малък бизнес с цялостен план, който да ръководи тяхната цифрова трансформация, както и осигуряване на уменията за дигитална грамотност, от които се нуждаят, за да осъществят своята цифровизация. 

За да кандидатстват за грантовете, бизнесите трябва да са постоянно установени в Онтарио, да имат между 1 и 50 служители и да не представляват семеен бизнес. Фирмите трябва да имат постоянен корпоративен адрес и да са съществуващ, а не стартиращ бизнес.

Грантовете са

подходящи за търговски фирми,

с изключение на търговци на едро или производители, предоставящ цифрови услуги на други бизнеси (напр. дизайн/разработка на уебсайтове, SEO, програмиране). В програмата не могат да участват и франчайзи, включително тези, които са лично притежавани и управлявани, както и организации с нестопанска цел и електронни магазини. 

Изискванията към собствениците са да са жители на Онтарио, с регистриран бизнес в провинцията, които могат да са канадски граждани или постоянно пребиваващи. 

Предишни получатели на програмата за безвъзмездни средства Digital Main Street Ontario, които са получили грант след 21 юни 2022 г., не могат да кандидатстват отново.

Другото направление на програмата Canada Digital Adoption Program (CDAP) позволява спечелване на до 15,000 канадски долара за консултация с цифров експерт и разработка на дигитален план за бизнеса, както и безлихвени заеми до 100,000 канадски долара.