Бандити убиха семейство мисионери от Мисури. Дейви и Натали Лойд „били нападнати тази вечер. И двамата са брутално убити“, каза в сърцераздирателен статус във Facebook бащата на Натали – Бен Бейкър. 

„Те отидоха в рая заедно“, казва Бейкър от Мисури.

Дейви и Натали Лойд се оженили през 2022 г. и работили за „Мисии в Хаити, Инк.“, която е управлявана от родителите на Дейви Лойд в продължение на повече от две десетилетия, според уебсайта на групата.

„Тази вечер, когато Дейви, Натали и децата излизали от Младежкия дом в църквата, те били нападнати от банда от 3 камиона, пълни с момчета“, написа организацията на страницата си във Facebook в четвъртък. 

„Дейви е бил отведен в къщата вързан и пребит. След това бандитите са откраднала и нашите камиони, натоварили са всичко, което са поискали, и са си тръгнали“.

Три часа по-късно Мисиите в Хаити съобщават, че Дейви и Натали „са били застреляни от бандитите. „Всички ние сме съсипани“, написаха още от организацията.

Републиканският губернатор на щата Мисури Майк Парсън също коментира загубата на двойката в X в петък сутринта, като я нарече „абсолютно сърцераздирателна новина“.

Facebook каналът на „Мисии в Хаити“ разказва за все по-тежките условия в страната през тази година. „Бандите все още се борят за по-голям контрол и властва хаосът“, публикува организацията на 23 април. „Изглежда, че светът е обърнал гръб на Хаити и страната ще бъде оставена под пълния контрол на бандите“.