Испанската полиция е разбила международна банда, пренасяла тонове канабис от Испания в Германия.

Наркотиците са били скривани под лимони. По време на акция са претърсени 21 къщи в германските градове Висбаден, Санкт Аугустин и Мюнхен, както и 13 апартамента в испанския град Марбея и околностите му, съобщава "Билд".

Последната мащабна операция е била съвместна на испанската полиция, германската митническа служба и полицията на Франция.

По данни на испанската полиция разследването е разкрило връзки между организацията и видни членове на Hells Angels – международен мотоциклетен клуб, който е извън закона, съобщава bTV.

Сред тях са германци и испанци, но също така и албанци, и българи. Всички установени лица вече за познати имат криминални регистрации за трафик на наркотици.

21 души между 22 и 45 години са заподозрени за участие в международната група. Подозренията са, че те са правели милиони от доставки на наркотици.

Германски наркобарони с колумбийски бодигардове

"Лидерите на мрежата са двама германци от ирански и марокански произход. Те са управлявали ресторант в испанския крайбрежен град Пуерто Банус, в който са провеждали срещи с други наркотрафиканти.

Те са били охранявани от въоръжени колумбийци, които трябвало да ги защитават от атаки на други престъпни организации или от опити за кражба на тяхната дрога", коментират от испанската полиция.

През юни 2023 г.: в германската провинция Баден-Вюртемберг полицаи откриват 30 килограма трева в щайги с лимони, предназначени за компания в град Висбаден, провинция Хесен.

Следователите тогава стигат до 40-килограмова доставка, арестуват двама заподозрени и откриват доказателства за склад в Бишофсхайм, Хесен.

Дрехи с емблемата на Hell’s Angels

„Около 320 килограма хашиш и почти 540 килограма марихуана бяха иззети в Бишофсхайм. Голяма част от дрогата е била скрита под палети, пълни с лимони. Още трима мъже бяха арестувани", коментира говорителят на германската полиция Лаура Кауфман-Конрад.

При по-нататъшни обиски разследващите откриват 130 кг марихуана, 20 кг хашиш и дрехи с емблемата на Hell’s Angels.

„При изпълнението на своите дейности групата показва изключително висок потенциал за насилие. Конфликтите с конкурентни престъпници се характеризират с палежи, опити за убийства, изнудване и принудително задържане на хора“, посочват от федералната полиция.

При последната операция на испанската полиция са конфискувани 180 000 евро, 7 огнестрелни оръжия, боеприпаси от различен калибър и 30 килограма марихуана.