Благой, какво е мнението ти за мача?

-          Мачът протече добре за мен. Тактически си изпълних играта. Във втория рунд можеше да накажа съперника си, но изпуснах момента. Съдията можеше да спре мача, но така прецени. Като цяло срещата премина добре. Всичко, което трябваше да се направи, го направих.

Направи всички българи много горди с победата си. Но как се чувстваш след нея?

-          Добре се чувствам. Вече мисля за следващия ми мач. Знам следващия ми противник. Срещата ще е полуфинал и ще се състои на 4 април в Рино, Невада. Също ще бъде тежък мач. В момента имам малко наранявания по лицето и още се възстановявам. Надявам се това да стане по-бързо, за да мога да започна тренировки отново и да се подготвя добре за следващия ми мач.

Ти си с голямо сърце и неведнъж си доказал, че можеш да се възстановяваш бързо от контузии. Как върви подготовката за следващите ти мачове?

-          Подготовката върви добре. За щастие имам много различни треньори, както и двама спаринг партньори, които ми помагат. Всичко е както трябва да е и вече зависи какво ще стане в самата среща.

Какъв ще бъде маршрутът ти след Рино?

-          След победа в Рино финалът ще е в Торонто, Канада.

Какво ще кажеш на многото български зрители, които те гледат и подкрепят?

Искам да благодаря на всички, които ме подкрепят. Да благодаря на моето семейство, на моите фенове. Искам да благодаря на хората, които дойдоха в Оклахома. Дори няколко момчета от Чикаго бяха дошли, както и хора от Далас. Те развяваха българските знамена в залата.