Атанас Панайотов Градев, 43-годишен, командир на отделение в сектор “охранителна полиция” към първо РУ. Той е с 18 години стаж в МВР. Йордан Радостинов Илиев, 31-годишен, старши полицай в сектор “охранителна полиция” в първо РУ, със  7 години стаж. 

Описват ги като

изключителни полицаи, с амбиция за израстване в системата на МВР. След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока длъжност в отдел "Криминална полиция" заради доказани качества. Само за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен героизъм. В сряда вечер той е поел извънредно дежурство в друго отделение, в което не са достигали патрулните полицаи. Тази сутрин около 5,30 часа двамата служители са искали да помогнат на колегите си и се включват в преследването на автобус с мигранти в района на кръговото кръстовище „Трапезица” в опит да пресекат пътя му. Автобусът връхлита върху патрула, в следствие на което полицаите загиват.

Кметът на Бургас

Димитър Николов изказа съболезнования на семействата, близките, приятелите и колегите на бургаските полицаи. "Трудно се намират думи при такава трагедия и тежка загуба. В нашата памет те ще останат като доблестни мъже, ненавреме отишли си от този свят. Поклон пред паметта им." В Бургас петък ще бъде обявен за ден за траур.