Гражданите направиха много ясен избор - ясно казаха, че предпочитат начина на управление на ГЕРБ. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в предаването "Лице в лице". Той отново подчерта, че

коалиция с ГЕРБ е невъзможна поради две причини:

"Промяната" иска значително по-социална политика от тази на ГЕРБ, както и безкомпромисна политика по отношение на върховенството на закона. "Обща парламентарна група с ДБ ще е подмяна на вота на гражданите. Смятам, че единственият начин като страна да тръгнем напред, е да излезем да гласуваме и ясно да заявим в каква посока искаме да тръгне страната", каза още той. И припомни, че миналата година са имали точно толкова депутати, колкото се очертавали и за ГЕРБ сега - около 67. На въпрос дали има обстоятелство, което да промени решението да не се разговаря с партията на Бойко Борисов, бившият финансов министър заяви, че когато хора от ГЕРБ, срещу които има разследвания, се оттеглят. И допълни, че ще приемат втория мандат, в случай че от ГЕРБ не успеят да съставят правителство. "Оттук нататък отговорността е на този, на когото гласоподавателите са гласували доверие", каза още той.

По думите на Асен Василев най-голямата грешка ПП

да не спечелят изборите е, че не са успели да разкажат тяхната визия за България. "Съответно избирателната активност беше ниска и хората, които миналия път ни подкрепиха, не излязоха да ни подкрепят", обясни той.