Шанън Роджърс Гес Ричардсън

Телевизионна актриса е била арестувана в петък по обвинения, че е изпратила писма с рицин до президента Обама и кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

Арестът на Шанън Роджърс Гес Ричардсън, 35, идва 2 седмици след като тя е заявила пред ФБР, че съпругът й Натан Ричардсън, е изпратил писмата до Обама, Блумбърг и Майкъл Глейз, който е начело на организацията за контрол на оръжията. Тя получава съфинансирана от Блумбърг.

Според обвиненията, Ричардсън е обвинена в изпращане на заплашителни съобщения до Обама. Тя е била разпитана пред съда в Тексас в петък. Ако обвиненията срещу нея бъдат доказани, може да лежи в затвора 10 г.

Натан Ричардсън, 33-годишен ветеран от армията, е бил разпитан от ФБР миналата седмица. Той е женен за телевизионната актриса и бивша кралица на красотата на Далас, от 2011 г. Тя е имала малки роли в телевизионните сериали „Ходеща сърт" и „Дневниците на вампира".

Ричардсън се е свързала с властите, след като уж била намерила подозрителна субстанция в нейния фризер и следи от търсене за „рицин" на семейния компътър. Разследващите обаче са категорични, че тъкмо тя е изпратила писмата.

Адвокатът на Натан Ричардсън - Джон Делк, заяви, че клиентът му се развежда със съпругата си и затова тя се опитва да го обвини в извършване на престъплението. Натан се свързал с него още преди година, за да обсъди възможностите си за развод. Наел го е на 6 май, седмица преди да стане известен инцидентът с писмата с рицин. Двойката очаква първото си дете през октомври. Шанън Ричарндсън има четири деца на възраст от 4 до 19 години от друга връзка, заяви адвокатът.