Второто поколение на Apple Watch ще бъде представено през есента. Тази година традиционното есенно събитие на Apple ще е с фокус върху умния часовник и преносимите компютри на компанията, съобщава анализаторът на KGI Securities Минг-Чи Куо. Куо често е сред първите, които публикуват информация за новите планове на Apple. Обикновено познава сравнително точно какво подготвя Apple.

Според него Apple Watch 2 ще бъде представен през тази есен. Часовникът ще има по-добър процесор, GPS, барометър, подобрена водоустойчивост и по-мощна батерия. Противно на другите слухове Куо не очаква, че Apple Watch 2 ще има LTE модул за безжична връзка. Той прогнозира, че такъв ще бъде добавен през 2017 г.

От гледна точка на дизайна Куо не очаква промени. Визуално моделът ще е почти същият, макар че ще използва по-тънък дисплей. Това ще освободи малко място за допълнителните подобрения на хардуера, които Apple планира. Засега анализаторът няма информация дали Apple Watch 2 ще има вградена камера за видеочат, както част от слуховете твърдят.

Междувременно онлайн изданието 9to5Mac съобщи и малко подробности за новото поколение лаптопи MacBook Pro. Наскоро Apple беше критикувана, че практически не е правила голямо обновление на лаптопите си вече няколко години.

Това може би ще се промени още през тази есен. Според източниците на изданието MacBook Pro ще получи сензор за пръстови отпечатъци, който е вграден в бутона за включване. По този начин само собственикът на лаптопа ще може да го включва и използва. Вероятно ще има и възможност сензорът да се използва за идентификация в онлайн магазини чрез Apple Pay.

Сред другите новости са USB-C портове, които ще са съвместими и със стандарта Thunderbolt 3. Разбира се, към това се добавя и последното поколение процесори, най-вероятно на Intel, подобрен дисплей и др. Въпреки всичко това и лаптопът най-вероятно ще запази дизайна си почти непроменен. Засега Apple не е коментирала темата.