Apple възнамерява да представи новото поколение на iPhone на 9 септември т.г. Компанията е насрочила пресконференция за медиите на тази дата, съобщава онлайн изданието Re/Code. Макар и Apple да отказва коментар за събитието и да не казва каква ще е неговата тематика, традицията повелява именно новият iPhone да е център на вниманието. Обикновено компанията представя следващото поколение на смартфона си именно през септември.
През тази година се очаква да бъдат представени две версии на новия iPhone. Основната разлика между тях ще е дисплеят, който ще се предлага с 4.7-инчов и 5.5-инчов диагонал, като по-големият вариант е под въпрос.
Смартфонът ще разчита на нов процесор A8, който отново ще е 64-битов. Очакват се въвеждането на допълнителни функции и възможности за сензора за пръстови отпечатъци. Новото осмо поколение на платформата iOS също идва с промени. То ще поставя по-голям акцент над допълнителните приложения за здраве, умни домове.
През октомври се очаква и второ събитие на Apple. Тогава компанията ще представи обновеното поколение на iPad. Дали на някоя от двете пресконференции Apple ще покаже и умния си часовник iWatch, все още остава неизвестно. Изпълнителният директор на компанията Тим Кук не крие интереса си към умните устройства и аксесоари, но същевременно не бърза да навлиза на този пазар.