Apple подготвя три нови модела на таблета си iPad. Те ще бъдат представени през 2017 г., като това ще е първото по-голямо и сериозно обновяване на гамата, която остана на заден план през последната година. Според анализатора Куо Мин-чи на компанията KGI Securities в момента Apple работи по три модела iPad. Първият е с 10.5-инчов екран и ще е допълнение към серията iPad Pro.

Освен това ще бъде представено и второто поколение на 12.9-инчовия iPad Pro. Класическият 9.7-инчов iPad също ще има нов модел, но вече ще премине към нов фокус и ще се предлага като базов по-евтин модел.

Засега Куо няма информация каква ще е съдбата на 7.9-инчовия iPad Mini, като има слухове, че той може да бъде спрян. Причината е, че големият модел iPhone Plus привлича част и от потребителите на iPad Mini и малкият таблет постепенно се обезсмисля.

Въпреки обновяването на iPad Куо не очаква големи промени в устройствата. Според него те ще имат по-нов и актуален хардуер, но не и нов дизайн или функции.

Анализаторът очаква, че „революционни" промени в iPad ще има чак през 2018 г. Едва тогава таблетът ще започне да използва гъвкав AMOLED екран, какъвто се очаква и в iPhone през 2018 г. Най-вероятно чак тогава Apple ще има отговор за Galaxy Edge моделите на Samsung. Паралелно с това тогава и двете устройства ще имат изцяло нов дизайн и дори интерфейс.