Тази година Apple вероятно ще представи общо три нови модела на iPhone, като един от тях е възможно да използва 4-инчов дисплей, съобщи тайванското специализирано издание „Диджи таймс", което се позовава на свои източници в дистрибуторската верига. Според тях два от моделите на iPhone ще са обновени с по-нов процесор и подобрени спецификации, като ще се казват съответно iPhone 6S и iPhone 6S Plus. Те ще използват същите размери на дисплеите си като сегашните модели, съответно 4.7-инчов и 5.5-инчов екран. Ще разчитат и на процесора A9, който ще бъде представен заедно с тях.
Третият модел ще се казва iPhone 6C. Това е своеобразно завръщане на гамата „c", която просъществува за кратко с iPhone 5c. Този iPhone ще използва сегашното поколение процесор A8 вместо новото. Остава неясно дали корпусът на смартфона ще е метален или пластмасов.
И трите нови iPhone ще разполагат с NFC, сензор за пръстови отпечатъци Touch ID и най-новото поколение на платформата iOS. Очакванията са, че iPhone 6C ще бъде представен като „бюджетен" модел. Apple отказва коментар по темата.