Засега потребителите на Twitter подкрепят възстановяването на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в социалната мрежа в своебразното допитване, провеждано онлайн от Илон Мъск, предаде Франс прес.

Повече от 10 млн. души

до момента са се произнесли в анкетата. Над 52 % от участниците в проучването са казали "да" на възстановяването на акаунта на Тръмп, а 47,7 на сто - "не"."Очарователно е да наблюдавам този сондаж", написа в Twitter тази сутрин Илон Мъск. През нощта мултимилиардерът изрази задоволство от големия интерес към анкетата, в която гласуват по около един милион души на час.Своеобразното допитване започна снощи и ще продължи 24 часа. Няколко часа след началото на анкетата, близо 60 % от гласовете бяха в подкрепа на връщането на Тръмп в мрежата.

Twitter забрани достъпа

на Тръмп на 8 януари миналата година - два дни след смъртоносния щурм на Капитолия от негови привърженици, - като се аргументира с "риска от нови подстрекавания към насилие".Евентуалното възстановяване на акаунта на бившия президент би предизвикало сътресения в американската политика и общество, още повече че той обяви по-рано тази седмица, че ще се кандидатира отново за Белия дом през 2024 г., отбелязва АФП.Самият Тръмп обаче даде да се разбере, че няма намерение да се връща в Twitter, а  ще остане в собствената с социална мрежа Truth Social, която създаде след закриването на неговия акаунт в платформата.По-рано вчера Илон Мъск възстанови блокирани по-рано акаунти, както обясни, в името на свободата на словото.